sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kotona!

Noniin taidanpa kirjoittaa vielä viimeisen kirjoituksen tänne blogin puolelle. Maanantaina oli siis aika palata takaisin Suomeen ja koko päivähän siinä menikin. Aamulla lähdin kuuden jälkeen junalla Tisseltin läheltä Brysselin lento-asemalle, jonka alakerrasta löytyikin sopivasti juna-asema. Lentoasemalla kaikki sujui yllättävän nopeasti, joten minulle jäi melkein kaksi tuntia aikaa käydä kaupoissa ennen lentoa.

Kaupoista löytyikin muutama kilo karkkia Suomeen, joten tulipahan nekin hoidettua. Pizza Hut oli valitettavasti kiinni vielä aamulla, joten sinne en enää päässyt:( Brysselin lentokenttä on suunniteltu todella hyvin, -1 kerroksessa on juna-asema, 1. kerroksessa bussiasema, 2. kerroksessa saapuvien lentojen jutut ja 3. kerroksessa lähtevät lennot ja tax-free kaupat. Lennolle varasin paikat koneen 5. rivistä heti business luokan takaa, joten sain katsella maisemia koko lennon ajan.

Lento Tukholman Arlandan lentokentälle kesti 1,5h ja naapurimaasta Ruotsista ostin tuliaisiksi hienon magneetin:D Lentojen välissä oli muutama tunti aikaa, joten päätin mennä syömään. Lentoaseman hinnoilla jouduin maksamaan 28 euroa hampurilaisateriasta sekä Red Bullista, mutta enpä jaksanut enää reissun viimeisenä päivänä hirveästi sitä murehtia. Lento Helsinki-Vantaalle vei alle tunnin ja Helsingissä minulla oli neljä tuntia aikaa odotella... Lentoasemalla pistin pikkusen tavaraa laukkuun, jonka paino nousikin sitten 25 kiloon. Kaksi extrakiloa meinasi olla Finnairin tädille liikaa, mutta tämän kerran säästyin kuitenkin lisämaksuilta:) Lentoaseman kaupat on kierrelty vähän liian monesti läpi, joten hyödynsin kentän ilmaisen wlanin ja datasin pari tuntia ennen lentoa.

Lopulta lento kohti Kuopiota lähti vartin etuajassa, jota ei ole kyllä minulle ennen sattunut:) Olin siis perillä Kuopiossa jo kymmenen jälkeen illalla, joten paluumatka kesti vaatimattomat 16 tuntia. Kotona olikin jo täysi kesä käynnissä, joten mikäs täällä ollessa! Viikko meni uusintakokeita tehdessä ja pankissa ravatessa, mutta nyt maanantaina on aika aloittaa kesätyöt raksalla ja alkaa suunnittelemaan uusia reissuja. Blogi jää nyt tauolle ja seuraava reissu on varmaankin syyslomalla tai hieman sitä ennen. Suunnitelmia on Auswitchissä, Prahassa sekä Salzburgin lähellä olevassa Hitlerin Kotkanpesässä käymisestä. Marraskuussa on myös reissu Englantiin katsomaan muutamaa Steel Pantherin keikkaa, joten säästämistä riittää:)

Matkan loppua voi symbolisoida kuva brittien sotilashautausmaasta Ypresissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti