keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Working

Tämä postaus keskittyykin enemmän itse työhön. Alan nyt kirjoittaa päivittäin juttuja tyyliin työ, naapurusto, perhe, ruoka jne. ja viikonloppuisin käyn varmaan muissa kaupungeissa, joten kirjoitan sieltä sitten erikseen raportteja.

Aloitin siis työt tänään, työpäivä on n. 7.00-16.30. Iltapäivällä työpäivä venyy aina välillä, kun täytyy huoltaa työkoneita. Aamulla mennään työpaikan varastolle (pyörillä tottakai!), joka on noin kilometrin päässä meidän kodista. Varastolla on muutama pakettiauto ja paljon työkaluja, joista sitten valitaan kaikki tarvittava ja ajetaan työmaalle. Työmaita on tällä hetkellä käsittääkseni kolme, työntekijöitä on about viisi. Kävin aamulla nopeasti tsekkaamassa toisen työmaan, joka on vain pieni omakotitalo:
Paikallisten taloissa on melko simppelit ulkoseinät, eli pelkästään tiili-villa-ilmarako-tiili:
Nopean kierroksen jälkeen lähdimme toiselle työmaalle Mecheleniin, missä minä työskentelen. Työmaalla on töissä myös kaksi muuta työntekijää: Evan, nuori jamppa, joka puhuu aina vain yhden sanan englantia kerrallaan sekä vanhempi tyyppi nimeltä Swa, joka puhuu puolan, ranskan ja hollannin sekoitusta. Vanhemman jäbän oikea nimi on niin pitkä, että sitä kutsutaan vaan nimellä Swa. Yllättävän hyvin kumpaakin kuitenkin ymmärtää, helpottaa aika paljon kun pystyy samalla osoittamaan sormella kaikkia tavaroita tai piirtämään kuvia. Numerot on samat kuin saksassa joten ne ymmärtää helposti.
Työmaa on valmiin talon kylkeen rakennettava toinen rakennus. Rakennusten väliin jää 3,5 sentin rako, eli teknisesti ottaen ne ovat erillään:) Aamulla purin muutaman muotin, jotka oli jätetty viikonlopuksi kuivumaan. 9.00 oli viiden minuutin tauko, jonka jälkeen muurasin muutaman varvin tuohon ylläolevaan seinään. Työ on nopeaa, koska meillä on käytössä iso nosturi sekä sirkkelikin on ihan vieressä. Viimeinen kerros piti tehdä hieman matalampana, joten minun piti leikata n. 25 harkkoa muutama senttiä matalammaksi. Noita sirkkeleitä käyttäessähän terään pitää kokoajan suihkuttaa vettä, joten homman jälkeen oli aika likainen olo savivellin takia.

Ruoka oli klo. 12.00 ja tauothan pidetään työmaan takanurkassa olevassa pienessä puutarhavajassa. Puolen tunnin tauon jälkeen aloimme muuraamaan toisen puolen ulkoseiniä, mutta kun ensimmäinen kerros oli puolivälissä, alkoi sataa kaatamalla. Seuraavat kolme tuntia menikin siihen, kun minä vetelin lastalla vettä pois tiilien luota, jotta laasti ei menisi ihan velliksi. Päivällä näin ekaa kertaa koulun opettaja Andren, joka vaikutti ihan mukavalta jäbältä. Menen ensiviikolla vierailulle johonkin isolle työmaalle ja lisäksi käyn yhden päivän mittaisella katonrakennuskurssilla, missä rakennetaan jonkinlainen tasakatto.
Eväänähän oli tietysti leipää, jonka päällä on nutellaa ja juustoa. Koska leivät ei ole hirveän täyttäviä, työntekijät syövät niitä päivän aikana yhteensä 8-14 kappaletta :)


2 kommenttia:

  1. Uskallan olla tyhmä ja laiska. Mitä on nutella?

    VastaaPoista
  2. Nutella on periaatteessa puhdasta pähkinäsuklaata, jota levitetään leivän päälle:)

    VastaaPoista