torstai 3. toukokuuta 2012

Neighborhood

Belgiassa talot ovatkin pikkuisen erilaisia kuin Suomessa. Talot ovat toisissaan kiinni ja niitä erottaa iso tiiliaita. Talojen takana on sitten erittäin iso asfalttialue (n. 30m tyhjää...), joka on tarkoitettu parkkipaikaksi.
Tuossa on siis meidän takapiha, pieni allas täynnä kaloja, vähän nurmikkoo ja sitten tyhjää.... Meidän kotikatu on tosi siistin näköinen:
Vastapäätä on pieni lehtikauppa, vieressä olevat naapurit ovat tällä hetkellä matkoilla ja sen jälkeen on Aston Martini kauppa. Ihan vieressä on myös koulu, mutta en ole nähnyt vielä oppilaita, koska olen ollut töissä päivällä. Aamulla kadun päästä (n. 50m toiseen suuntaan) voi käydä hakemassa tuoretta leipää. Leipä on isketty tuollaseen automaattiin, josta se on helppo ostaa:
Automaateista saa myös ruokaa, leivonnaisia, perus karkkia, limpparia jne. Automaatteja on lähes kaikkialla kadun varsilla, joten ruokaa saa kellon ympäri:) Takapihan parkkipaikan takana on kanaali, joka vie Brysseliin. Kaikki asutus on keskittynyt kanaalien rannoille ja niiden vartta on aina mukava pyöräillä:
Kanaaleissa kulkee paljon rahtilaivoja, joten siltojen pitää olla naurettavan korkeita:

Kadun päässä on iso kirkko, joka soittaa kelloja joka tasatunti - varsin mukavaa keskellä yötä. Kyliä on kanaalin varrella n. 2km välein ja niissä on kaikissa muutama pubi, leipomo, kauppa, puhelinkoppi jne..

Kerron vielä lopuksi yhdestä erityisestä kadusta, missä työpaikan varasto sijaitsee. Katu on muuten melko normaali, n. 10 taloa ja normaalit puutarhat, mutta erikoista on se, että katu kuuluu vain yhdelle suvulle. Yhdessä talossa asuvat isovanhemmat, sitten on tätejä ja setiä, serkkuja jne. Joskus kauan sitten tämä isoisoisän maa lohkottiin moniin tontteihin ja annettiin perinnöksi, joten nyt siellä asuu tätä minun isäntäperheen sukua ihan vaan jonkin verran:) Mut eipä siinä, aamulla näkee koko suvun kun käy hakemassa työkaluja, ihan mukavaa seutua. Hipsinpä tästä vähitellen nukkuumaan, mro!

2 kommenttia:

 1. Hei sami, kiitos blogista. Kiva lukea kuvauksia paikallisista olosuhteista ja myös työpaikasta.
  Hyvää jatkoa ja terveieiä Kuopiosta. T. Irja N.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä on jotkin asiat erilailla, mutta myös samankaltaisuuksia löytyy. Perheen kanssa on kiva jutella historiasta ja sain tänään käyttöön myös Lonely Planet oppaan Belgiasta, että siitä saa hyviä neuvoja nähtävyyksistä:)

   Poista