keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Asian vierestä part 2

Drive-in 


Viime viikolla ajettiin lava-auton kanssa drive-in kaistalle, tilattiin ja siirryttiin noutopisteelle. Siellä tulikin sitten muutama kuutio hiekkaa katosta lavalle, en pahasti säikähtänyt:D En tiedä onko noita Suomessa, mutta aika kiva systeemi:)

Robbers got caught

Viime viikolla murtovarkaat iskivät jälleen, mutta poliisi näki liikennekamerasta että heidän autonsa ajoi Tisseltiä kohti. Yhdeksän autoa lähti perään ja varkaat ajettiin tiesulkuun, joka oli kirkolla 100 metrin päässä meidän kodista:) Olin itse töissä tuon aikaan, mutta uutisissa oli tietoo tuosta tapauksesta.

Koulun työmaa

Tiistaina kävin tekemässä töitä koulun työmaalla, joka olikin itse asiassa aika kaukana koulusta. Menin työmaalle opettajan kanssa, joka on käynyt kahdesti Suomessa, sekä Lapissa että Helsingissä.  Myös toinen opettaja oli Kuopiossa viime vuonna muutaman kuukauden. Työmaalla järjestetään päivittäin grillausjuhlat keskipäivällä, kun opettajat iskevät hylättyyn talon grillin ja paistavat meille hot dogeja:) Mutta koska oppilaista suurin osa on lähi-idästä, hot dogien väliin ei isketä sianlihaa sisältäviä nakkeja vaan kalapuikkoja, mikä käy minulle varsin hyvin, koska en tykkää makkarasta:D

Muurasin koko päivän talon ulkoseiniä, mikä olikin aika vaikeaa koska käytössä oli 1/4, 1/2 ja kokonaisia tiiliä. Kuvio oli ns. wild pattern, mikä näyttää siltä kuin tiilet olisi heitelty seinälle ihan random järjestyksessä. Oikeasti kuvio on kuitenkin melko monimutkainen ja aamulla oli kiva muurata kun kymmenen poikaa sekä pari opettajaa tuijottaa selän takana. Täällä arvostetaan Skandinavian ja Saksan rakennustaitoja aika paljon, mutta muuraustahan minä en ole ennen harrastanut:) Pojat ei uskalla puhua kasvotusten, mutta sitten kun koko luokka on koolla niin kaikki heittää läppää englanniksikin... Saksaa puhuu muutama poika kanssa.

Täällä pojat heittää läppää toisten uskonnoista aika armottomasti, esim. muslimeita pilkataan terroristeiksi ihan suoraan. Lempinimiä on mm. fat boy dan, ahmed the terrorist (jäbän nimi oikeesti ahmed), chicken (the enemy of kfc:D) yhestä pienestä pojasta. Putosin myös aika totaalisesti kun kuulin yhen tyypin sanovan toiselle "youre ugly guy and ugly guys cant speak english so just shut up".

Pojat lähtee ens viikolla Portugaliin, joten päivällä piti siivoilla työmaata. Saatiin myös kotiin jotain kasvia koulun työmaalta, en tiedä mitä:D Jotain vihreetä se oli, mut ei paprikaa eikä pizzaa.

Got Pringles?

Mullapa on täällä rajattomasti eri makuja Pringlesiä, koska sipsit tehdään Mechelenissä muutaman kilometrin päässä meidän kodista! Nami nami, maistuis varmaa teillekkin:)
  
 
Löysin euron!

Tänään löysin maasta euron kolikon. Jos löydän kahden viikon välein euron kolikon koko 40-vuotisen työurani ajan, voin ostaa:
- 360l Nutellaa
- 540 vohvelia
- 1800 Tic Tac boxia
Ei siis aivan turha löytö!
Viikonloppu

Nyt on siis edessä neljän päivän viikonloppu, ohjelma on:
Torstai: Brysselin sotamuseo aamulla, päivällä Waterloon taistelukenttä (sis. tunnin kiertoajelun)
Perjantai: Antwerpen, Euroopan toiseksi suurin satamakaupunki.
Lauantai: Lille, Ranskan 4. suurin kaupunki
Sunnuntai: Holokaustimuseo Mechelenissä ja 1. sekä 2. maailmansodan Fort Liezele linnoitus kodin lähellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti