sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Aachen, Deutschland

Tänään olikin vuorossa reissu Aacheniin, joka on n. 300 000 ihmisen kaupunki Saksassa, aivan Belgian ja Hollannin rajan tuntumassa. Aamulla juna lähti seitsemän jälkeen Willebroekista ja vaihdot olivat opiskelijakaupunki Leuvenissa sekä Liegessä. Liegessä oli puoli tuntia aikaa katsella paikkoja ja otin muutaman kuvan juna-asemasta, joka rakennettiin 2009 kansainvälisen arkkitehtikilpailun voittajan toimesta:


Perillä Aachenissä olin yhdentoista aikaan ja päätin heti leijua saksankielen taidoillani ostamalla saksalaisen turistioppaan, vaikka vieressä olisi ollut myös lontoonkielinen versio:D

Kaupunki itsessään on varsin simppeli, kaikki turistipaikat sijoittuvat torin ja kahden sitä ympäröivän ringin sisälle. Tsekkasin ekana paikalliset kuuluisuudet, eli tuomiokirkon ja raatihuoneen. Sisäänkin olisi päässyt, mutta en ollut kuitenkaan ihan niin kiinnostunut:)
Tuomiokirkko
Raatihuone
 Tori itsessään oli melko tyhjä ja ihmisiä ei muutenkaan ollut hirveästi liikkeellä. Huomenna on vaalipäivä, joten puolueet näkyivät kyllä katukuvassa varsin selvästi ja vähän väliä tuli ihmisiä jakelemaan esitteitä jne. roskaa.

Seuraavaksi kävin syömässä tapas-ravintolassa, mitä paikallinen veljeni suositteli. Perus pihviäkin oli tarjolla ja koska ravintola on opiskelijoiden suosiossa, oli hintakin varsin maltillinen 12e.

Ruuan jälkeen näin kuvan 9/11 iskusta talon seinällä ja tarkemman tutkiskelun jälkeen kyseessä olikin mediamuseo. Hetken mielijohteesta ostin kolmen euron pääsylipun ja kävin katsomassa näyttelyn lehtien historiasta (lehtiähän alettiin valmistaa valistuksen aikaan Ranskassa 1700-luvulla, kun demokratian käsitettä oli jatkojalostettu ja ihmisille pyrittiin jakamaan tietoa asioista). Näyttelyssä oli myös paljon kuuluisia uutisia maailmanhistorian aikakausilta, mm. Titanic, WTC ja olipa myös kotoinen Iltalehti edustettuna.

Loppupäivän päätin viettää kauppoja kiertelemällä ja levykaupasta (taisi olla suurin missä olen ikinä käynyt) tarttui mukaan muutama Paramoren levy sekä Chickenfootin debyytti tarjoushintaan 6,66e. Perheellä on vissiin ylimääräinen cd-soitin, joten nyt pääsee popittaa musaa omassa huoneessa:) Kissin logosta oli salama-ässät väännetty normaali s-kirjaimiksi, koska salama-ässät viittaavat liikaa natseihin... Ja Kissin jäsenethän ovat juutalaisia...


Vaatekaupasta löysin Beavis&Butthead sekä Angry Birds (jes:D) t-paidat tarjouksesta 24 eurolla, joten pakkohan ne oli ottaa mukaan:) Angry Birds leluja on muutenkin kaikkialla myynnissä, hyvin ovat onnistuneet brändäämisessä...

Tällä hetkellä olen juna-asemalla odottamassa junaa (surprise!!), mutta täällä tuskin on ilmaista wlania, joten julkaisen kirjoituksen myöhemmin illalla. Huomenna vuorossa Ypres, jossa käytiin 1. maailmansodan suurin taistelu (Paschendale). Harkitsen vielä, menenkö neljän tunnin kiertoajelulle, koska hinta on melko suolainen 35e. Toisaalta auton kyydissä näkisi paljon enemmän paikkoja ja opas kertoisi kivoja tarinoita:) Kännykällä ei ole kovin mukava kirjoittaa ja lisätä kuvia, eli ei pidempää postausta tänään, auf wiedersehen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti